H2. Palvelusisältöä

 

Mobiili ja maksuasiat

  1. Mobiili Sisältöpalvelut

Puhelimen hankinnassa tulee huomioida henkilökohtainen käyttötarkoitus eli kokeile erilaisia laitteita, jotta löytäisit itsellesi sopivan laitteen ja mikä laiteen käyttö tulee olemaan esim. seuraavat kolme kuukautta.

Lisäksi on tärkeää tietää näytön koko, sillä katselupinta-ala on oltava riittävän suuri omalle käytöllesi, jotta saa siitä hyvän “näppituntuman” eli käytätkö laitetta uutisten lukemiseen tai tv-ohjelmien katseluun.

Hinta-laatu

Esimerkiksi puhelimesta ei tarvitse maksaa sataa euroa, jos se tulee peruskäyttöön. Kalliimmissa laitteissa tulevat esiin teho/nopeus,laatu,näytön koko sekä tallennustila valokuville ja videoille. Lisäksi ohjelmistot ovat pitkälti samat kuin halvemmissa laitteissa( iOS,Android, Windows Phone).

Käyttöjärjestelmä.

iOS  on Applen kehittämä. Google Android taas taipuu varsin moneen ja Windows Phone osuu selkeimmin yhteen uusien Windows-tietokoneiden kanssa.

Ylläpito

Älypuhelimen todellinen käyttöikä nykyään on kolmisen vuotta. Laite kannattaa uusia säännöllisesti, sillä uudet sovellukset eivät kunnolla toimi vanhoilla laitteilla. Lisäksi älypuhelin ”hidastuu” ajan myötä, vaikka tätä ei yleensä itse huomaa.

Liittymä

Liittymän hankinnassa kannattaa vertailla operaattoreiden tarjontaa ja hintoja. Lisäksi on hyvä miettiä liittymän käyttötarkoitusta eli käyttääkö liittymää netissä surffailuun vai soittamiseen ja viestien lähettelyyn. Kun solmit operaattorin kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa määritellään liittymän toimitusaika, laatu ja muut ominaisuudet ja liittymän sopimusehtoihin  on hyvä tutustua ennen sopimuksen tekoa, samoin kuin oikeus saada sopimusehdot itselleen.

 

Operaattori Sonera DNA Saunalahti
Netti Rajaton Rajaton Rajaton
puhe 1200 min 200 min Rajaton
Viestit 1200 kpl 200 kpl Rajaton
Tiedonsiirtonopeus 150 Mbit/s 50 Mbit/s 50 Mbit/s
Kuukausihinta 24,90€/kk 24,50€/kk 24,90
Datamäärä Rajaton Rajaton Rajaton

 

Puhelimen tietoturva

Nykyään puhelin voidaan nähdä pienenä tietokoneena, johon tarvitsee tietoturvan.

Sillä nykyään lukuiset haittaohjelmat liikkuvat erilaisissa sovelluksissa.

Ensimmäinen askel puhelimen suojauksessa on hyödyntää sen omia turvaominaisuuksia.  Vaihda Liittymäsi PIN-koodi ja aseta puhelimesi kysymään PIN-koodia, kun se käynnistetään. Aseta myös suojakoodi tai salasana, jota kysytään aina kun puhelin avataan näppäinlukosta. Keksi PIN-koodi itse. Lisäksi aseta puhelin lukittumaan automaattisesti, mikäli laitetta ei käytetä

hetkeen. Muista myös varmuuskopioida säännöllisesti puhelimesi tiedot.

 

Verkkokauppa

  1. Tilan hyödyntäminen eli tavaroita/palveluita ulkomailla

Kannattaa ottaa selvää verkkokaupasta esim. lue kokemuksia netistä.

Tullit ja verot määräytyvät sen mukaan, tehdäänkö ostokset EU-maassa tai EU-ulkopuolella.

  1. Maksutapa-mahdollisuudet

Usein ostokset maksetaan luotto-tai pankkikortilla ja PayPal. Luottokorttimaksamisen kanssa pitää olla varovainen, jotta epämääräiset sivut eivät vie niitä ja kannattaa tarkistaa että verkkokaupalla on hyvä tietosuoja.

  1. Edut verkkokaupassa

Verkkokauppa asiointi on helppo ja siellä voi käydä kellonajasta riippumatta. Lisäksi kaikki onnistuu muutamalla klikkauksella esim. kotikoneelta.

  1. Tietoturva-asiat

Luottokorttitietoja ei kannata antaa epämääräisille tai epäilyttäville sivuille. Lisäksi usein verkkokaupat vaativat kirjautumisen ostosten edellytyksenä, mikä usein lisää roskapostia sähköpostiin.

 

Lähteet

Lähde:Älypuhelimen hankinta

Lähde:Liittymän hankinta

Lähde: Sonera, DNA , Saunalahti

http://uturatas.ttlain.net/tietoturva/alypuhelin

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s